Du driver mere end forretning!

Helt fra Jesu tid har handelsfolk spillet en central rolle i udbredelsen af evangeliet. Den australske biskop, Harry Goohew, udtrykte det således: "I missionens første dage blev den frelsende nyhed om Jesus bragt videre af dem, der drev forretning''. Handel er på mange måder samfundets hjerteslag. Samtidig binder denne handelsvirksomhed mennesker sammen og skaber relationer på tværs af samfund, kulturer og nationer. Netop gennem disse forbindelser og venskaber kan evangeliet frit passere.

Følgende er noget af grunden til, at TENT gerne vi motivere kristne forretningsfolk til at tænke forretning og mission på samme tid:

  • Ærlig forretning skaber udvikling. Op gennem historien kan man se, hvordan handel, grundet på kristne værdier og principper gav samfundet vækst. Vi ønsker, at flere skal kunne opleve det.
  • De fleste af de unåede folkeslag bor indenfor landegrænser, der er lukket for missionsvirksomhed. Kristne forretningsfolk derimod er velkomne overalt.
  • Vi tror på en skabende Gud. Denne lyst til at skabe har mange forretningsfolk og grundlæggere fået fra Herren. De kan også vise, hvem Gud er gennem de ting, de sætter i gang.
  • Arbejdsløshed er tit et stort problem i de lande, hvor evangeliet er mindst kendt. Derfor er der stort behov for kristne forretningsfolk, der kan dele ud af deres erfaring med nye aktiviteter og bidrage til, at fattige lande kan sætte flere hjul i gang.

I TENT har vi en vision om, at evangeliet skal nå ud til flere arbejdssteder, for netop på en arbejdsplads skabes der naturlige og varige relationer mellem mennesker, der følger Jesus og dem, der ikke kender ham. Ifølge Barna Research er venskab netop hovedårsagen til, at nye mennesker begynder at tro på Jesus. Ved god arbejdsindsats og ærlig forretning og samtaler med dem, der er omkring os, kan vi i ord og handling vise, hvem Jesus er.

Inspiration

Læs artiklen ''Why did Paul make tents?" Den kan give megen inspiration til, hvordan du kan integrere troen i forretningslivet. Du kan også besøge netstedet for Business as Mission Global Think Tankhvor du kan få mange gode ideer.

Tag kontakt

Tag kontakt til TENT, hvis du mener, det måske er aktuelt for dig at arbejde i udlandet. Under banneret ''Vær med/ Hvad kan TENT gøre for dig" kan du finde videre information om, hvordan Tent kan være dig til hjælp. Du kan også kontakte os via skemaet til højre. Vi ser frem til at høre fra dig!

Anvend dette skemaet, og læg en besked til os. Vi tager kontakt så hurtigt som muligt.

* Fields marked with asterisk(*) are required.